vrijdag 28 juni 2013

Juffencadeautjes

Het schooljaar zit er weeral op. Weer een hoofdstuk afgesloten en een nieuw dat kan beginnen. Ik word er een beetje melancholisch van - van zo'n laatste schooldag. En wat hebben de zoon en de dochter weer een fijne tijd beleefd in respectievelijk de vlinder- en de eendjesklas. Een welgemeende "dankuwel" aan hun lieve juffen was daarom op zijn plaats. Heel wat opties passeerden de revue gaande van een handtas over een vlaggenlijn tot een pennenzak. Tot de ietwat verkouden dochter voor mij stond en ik een zoveelste zakdoek tevoorschijn toverde om de dochter weer wat toonbaarder te maken. Op bepaalde momenten van het jaar zijn die juffen volgens mij immens dankbaar dat er zakdoekdozen bestaan.

Dus maakte ik 2 omkeerbare hoezen om die handige, maar saaie zakdoekdozen wat vrolijker te maken. Ik zocht 2 vrolijke, kleurrijke en bij elkaar passende stofjes die kindjes tussen de leeftijd van 2,5 en 4 leuk kunnen vinden en kwam uit op deze combinatie:Ik maakte 2 versies - eentje met geel biaislint voor de eendjesklas en eentje met blauw biaislint voor de vlinderklas:


Met 2 keer dezelfde stofjes: aan de ene kant vrolijke bolletjes voor de jongens en aan de andere kant schattige kuikentjes voor de meisjes (hoewel ik denk dat het op die leeftijd beiden wel kan bekoren).


Zo wordt die lastige taak voor de juf toch ietwat opgevrolijkt. Al hoop ik stiekem dat de doos volgend schooljaar ongeopend blijft - een mens mag al eens dromen :-) Samen met een zelfgemaakt knutselwerkje en een kaartje werden deze dozen vandaag met veel trots door de zoon en dochter aan hun juffen overhandigd.

Met dit kleine naaiprojectje zwaaien we het schooljaar uit en begroeten we de zomer!

Patroon: Zo geknipt! van Sanne & Riet
Stofjes en biais: www.debonteboom.be

5 opmerkingen: