dinsdag 20 augustus 2013

Bandwerk in crêpepapier

Het was hier even stil de voorbije weken, maar daar was een goede reden voor. We deden nl aan bandwerk - jawel in crêpepapier! Dat is zo eens iets anders dan naaien met katoen of tricot.

Een aantal maanden geleden werd ik gevraagd of ik het niet zou zien zitten om mee te doen aan Begijntjes Laat Besluit - een plaatselijk kinderfeest waarbij verschillende buurten uit Hoogstraten het tegen elkaar opnemen met een zelfgemaakt toneelstuk voor en door de kinderen uit die buurt. En of ik dan mee wilde naaien. Want bij zo'n toneel horen ook zelfgemaakte kostuums in vrolijke kleuren én in crêpepapier. "Naaien met crêpepapier?!" hoor ik u denken. Jawel, het kan! Dat wordt in Hoogstraten al jarenlang bewezen.

Een aantal koksvestjes naaien, was mijn opdracht. Dat zou ik wel even doen, dacht ik. Maar crêpepapier geeft niet echt mee én scheurt ook nog eens makkelijk. Dus dat vraagt toch een ietwat andere aanpak dan naaien met katoen. Dus uiteindelijk werd dat een last-minute rush om alles tijdig af te krijgen. Maar het is (met de nodige stress) toch nog gelukt. Mijn respect voor al die mama's die elk jaar weer wekenlang achter hun naaimachine kruipen om de mooiste kostuums tevoorschijn te toveren, is dan ook mateloos groot. Bij deze: chapeau!!!

En zo ziet dat er dan uit - dat bandwerk in crêpepapier:

 
Work in progress - bijna klaar.
 

 
Mét koksmuts zijn ze gewoon té schattig!
 


En dit was de ganse (gezellige) bende (zoals jullie zien, ben ik niet de enige die zich aan het crêpepapier gewaagd heeft - petje af voor de andere dames!!!)
 

En het was leuk, het was gezellig en we hebben 1 van de 3 prijzen gewonnen met onze buurt! Als je die kindjes dan het beste van zichzelf ziet geven, is al de stress weer snel vergeten. Dus we kijken alvast uit naar de volgende editie. Al zal ik er dan wel net iets eerder aan beginnen :-)

En nu: terug aan de slag met katoen en tricot! Zalig!

6 opmerkingen:

 1. Super mooi geworden, nooit gedacht dat je zoiets met crêpe-papier kon :)

  Ik kijk stiekem wel uit naar je creaties in katoen en tricot hoor :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tof zeg! Maar waarom mocht dat niet met stof?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, dat zijn de regels van het spel :-) Maar de crêpe wordt wel aan katoen (meestal van oude witte lakens) genaaid hoor. Dus het is niet enkel papier. Maar het blijft toch lastiger om te naaien én minder comfortabel om te dragen.

   Verwijderen
 3. Mijn moeder heeft me wel eens verteld dat ze met de Koninginnedag een oranje rokje van crepepapier kreeg wat mijn oma zelf maakte.

  BeantwoordenVerwijderen