donderdag 19 december 2013

Merry Christmas Sewing

Nu de drukte van Kabas (even) is weggeëbt, mocht mijn naaimachine van onder het stof. We hadden heel wat in te halen, mijn oude vriend en ik. Tal van half afgewerkte of zelfs onbegonnen naaiprojecten lagen nog op mij te wachten, maar waren wegens de beursvoorbereidingen even op de lange baan geschoven. Het weerzien was dus hartelijk en de schade werd ruimschoots ingehaald!

Wat er zoal op mijn projectenlijstje stond? Kerst-naaisels onder andere. Het moet gezegd: Kerst is echt wel een van mijn favoriete periodes van het jaar. Lichtjes, warmte, gezelligheid - genieten! En wat is er leuker dan zelf nog wat kerstdecoratie maken?!

Het werd een moeder-dochter activiteit, waarbij mijn allerliefste mama een aantal prachtige placemats maakte:



Ze gebruikte hiervoor het stofje Trees en een mooie donkerrode effen katoen Cardinal. De placemats werden verstevigd met dikke strijkbare vlieseline om ze wat meer volume te geven en getopstitcht met donkerrood siergaren. Heeft ze dat niet prachtig gedaan?

Zelf maakte ik 2 Kerstboom-kussens. Het idee vond ik bij Veritas. Ik maakte wel een eigen patroon en koos een aantal leuke stofjes uit. Eentje met dezelfde combinatie dan hierboven en eentje in de combinatie van het stofje Lace Red met effen katoen Clover. De vorm van de kerstboom heeft me aardig wat doen zuchten bij momenten, maar dat hield me niet tegen. En zo is ons huis weer wat Kerstattributen rijker en mijn kast weer wat pandavulling armer:


 
De Bonte Boom wenst iedereen een vrolijk Kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar! Dat 2014 een boeiend jaar mag worden vol creatieve uitspattingen!

Stofjes: www.debonteboom.be

woensdag 4 december 2013

Crea-Kabas-knutsels

Waarom het hier zo stil is, vraagt u zich wellicht af. Of nee, dat wist u al :-) Maar dat we daarom niet stil zitten, willen we toch graag even duidelijk maken. Die creatieve grijze hersencellen mochten zich eens goed uitleven de voorbije weken. Al was dat dan vooral met karton en andere materialen en iets minder met stof.

Maar het moet gezegd, we vonden het best wel leuk en de knutselmicrobe heeft me zwaar te pakken. Ik vrees dus al voor dat befaamde 'zwarte gat' na de 7de december (mocht u zich afvragen wat er dan wel gebeurt op die befaamde 7de december kijk dan even hier). Maar mijn naaimachine staat al een paar weken naar mij te lonken, dus ik heb nog wat schade in te halen :-)

Wat doet een mens dan zoal met karton? Awel, dit bijvoorbeeld:

 
 
Kleine rechtzetting: we deden wel iets met stof:
 

 
Onze Kabas-pop kreeg haar eigen kabas! Ons logo werd verkleind en heb ik dan met behulp van transferpapier op het tasje aangebracht. Heel simpel, maar zo leuk. Is ze niet schattig? Ze mag nu al 2 weken bij mij wonen en ik zal haar missen, maar zondag geef ik haar met plezier aan de gelukkige winnaar! Wil jij deze pop ook winnen, kijk dan snel hier.

Tot zaterdag op Kabas!