maandag 25 november 2013

Flockerdeflock

We hebben onze naaimachine even aan de kant gezet. Op dit moment verdiep ik mij nl meer in de wereld van papier en karton. Kabas mag immers wel wat aangekleed worden. En als creatieve madammen zorgen we daar uiteraard zelf voor :-)

Dus even geen naaicreaties op dit moment. Maar gelukkig heb ik recent een mooie lading flockfolie mogen ontvangen. Ideaal als snel-tussendoor projectje!

Een tijdje geleden maakte ik al eens dit rokje. Het leek me wel leuk om daar een bijpassend t-shirt voor te maken. En bij druppels hoort een paraplu. Na een zoektocht op het internet en wat aanpassingen hier en daar ging ik voor dit motief:


 Als combinatie geeft dat dit:


En omdat de broer natuurlijk niet mag ontbreken, maakten we voor hem nog een stoer draken t-shirt (als het maar draken of dino's zijn, is het gegarandeerd goed).
 


 
 
De effen T-shirts haalde ik bij Hema en JBC, maar die kan je uiteraard ook heel goed zelf maken met effen tricot. Of waarom geen streepjestricot?! Maar dat is voor een volgende keer, als ik die stapel karton die hier nog ligt te blinken in leuke Kabas-decoratie heb omgezet... :-)
 
Flockfolie: debonteboom.be
 

 


zaterdag 16 november 2013

December = cadeautjesmaand! Tijd voor een give away!

We zitten in de laatste rechte lijn naar Kabas op 7/12! En december is toch wel dé cadeautjesmaand bij uitstek. Hoog tijd dus voor een leuke give away, vonden we! Dus gingen we op zoek naar iets leuks van ons met drie. En dat we elkaar aanvullen en samen tot een mooi geheel kunnen komen, werd al snel duidelijk!

We zijn dan ook super blij met (en trots op) het resultaat! Want als je hem stiekem echt wel heel graag zelf zou willen winnen, dan zit het goed! Maar het is u van harte gegund. Deelnemen kan via Facebook, maar leuke reacties op onze blogs worden zeker gewaardeerd :-) Kom zeker naar Kabas op 7/12 en verdubbel zo je kansen. Op 8/12 maken we de (gelukkige) winnaar bekend!

Succes!!!

Joke (De Bonte Boom), Sofie (Hutsepot) en Sofie (Tyto)
oftewel het Kabas-team

dinsdag 12 november 2013

The making of... Kabas!

Neen, ik heb het niet over een nieuw naaiproject dit keer. Maar van een creatieve uitspatting (van formaat) is wel degelijk sprake :-) Op zaterdag 7/12 organiseer ik namelijk samen met 2 andere leuke, creatieve dames uit de Kempen een gezellige mini-markt: Kabas. En dan nog wel in het hartje van de Kempen: De Futur in Turnhout! Die dag hopen we er met 15 standhouders een leuke (kerst)shopping dag van te maken.

Maar de organisatie van zo'n beurs vraagt tijd (véél tijd). Dus staat de naaimachine hier heel even aan de kant en wordt er elke avond tot in de late uurtjes gebrainstormd en gewerkt aan de voorbereidingen. Zo kunnen we onze creativiteit eens op een andere manier uiten. Die grijze hersencellen van ons hebben al danig gekraakt. Er werd gelachen, gezucht en soms zelfs gevloekt. Soms waren we 'in flow', soms even 'in low', maar bovenal werden er nieuwe vriendschappen gesmeed en hadden we 1 doel voor ogen: Kabas tot een leuke dag maken voor zowel de mensen voor als achter de schermen! En stap voor stap komen we dichter bij ons doel. Er werden leuke en unieke standhouders gezocht én gevonden! En nu staan er nog een aantal (uitgebreide) knutselsessies op het programma (het resultaat ziet u binnenkort!)...

Ik hoop jullie in elk geval allemaal te mogen verwelkomen op zaterdag 7/12! Heel stiekem mag ik die dag ook mijn verjaardag vieren en wat er is nu leuker om dat samen met een hoop blije, enthousiaste mensen te mogen doen?!

Maar voor het zover is, werken we achter de schermen nog even verder... Wordt hier zeker nog vervolgd!