woensdag 23 oktober 2013

Het grote kussen-offensief (deel 2)

Ik had het u al toevertrouwd: na deel 1 zou er ook nog een deel 2 volgen van mijn groot kussen-offensief. In een poging om mijn living wat op te fleuren met wat extra kleur maakte ik eerder al een collectie kussens in een geel-groene kleurencombinatie.

Omdat ik graag eens afwissel en de kleuren afstem op het gevoel van de dag maakte ik ook nog een reeks kussens in een donkerroze-fuchsia combinatie. Het werden de stofjes Hourglass Magenta, Signature Roze (deze zag u eerder ook hier al) en Outline Roze. De fuchsia paspel kwam hierbij goed van pas en ook mijn voorraad binnenkussens in maat 40x40 cm en 50x50 cm moest eraan geloven.

Ik ben blij met het resultaat en aan kleur geen gebrek voortaan!




Stofjes en paspel: www.debonteboom.be

donderdag 17 oktober 2013

Het grote kussen-offensief (deel 1)

Ik ben eraan begonnen - aan een groot kussen-offensief! Want die woonkamer van ons kon wel wat kleur gebruiken. Met een voorliefde voor neutrale kleuren op de muren en in het meubilair moeten we de kleur toevoegen met behulp van accessoires. Dus zocht ik een reeks stofjes in bij elkaar passende kleurtjes uit en begon ik aan mijn grote offensief. Er werden kussenslopen gemaakt in verschillende maten en uitvoeringen - met of zonder paspel, met of zonder rits, met of zonder enveloppe-opening, van 50 op 50cm of van 40 op 40cm (kwestie van het meteen ook allemaal eens uit te proberen). Mijn absolute favoriet: de kussensloop mét paspel en enveloppe-opening. Dat vraagt weliswaar iets meer stof, maar is toch net iets minder tijdrovend dan eentje met rits.

Ik baseerde me voor een kussen met enveloppe-opening op deze uitleg. Die voor een kussen met rits vond ik hier.

De binnenkussens komen van bij Ikea en Hema. Die laatste heeft tegenwoordig ook een aanbod in binnenkussens in maatje 50x50cm, maar ook in 40x40cm. Leuk om ook eens wat variatie in de grootte te brengen.

En ja, u leest het goed: dit is het offensief deel 1. Er komt dus nog een deel 2! To be continued...

Het zonnetje zal in elk geval - zelfs tijdens de winter - stralen in onze woonkamer:




De perfectionisten onder u laten het patroon van de stof doorlopen in voor- en achterkant. Ik heb dit niet gedaan, hoewel dit bij het kussen in okergeel geheel toevallig wel het geval is. Mooi meegenomen :-)

Stofjes en paspel: www.debonteboom.be
Binnenkussens: Ikea en Hema

zaterdag 12 oktober 2013

Blush met Bloemen

Ik blijf fan van het boek Homemade Mini Couture. Tijd dus om weer eens een modelletje uit te testen! Dit keer koos ik voor de Blush, een schattig bloesje met pofmouwtjes en een peter pan-kraagje. En ik ging voor een Blush met Bloemen in mooie warme tinten. Gecombineerd met bruin geeft dat een mooi herfstig resultaat.

Het kraagje werd afgewerkt met fuchsia zigzagband en achteraan gebruikte ik knoopjes in dezelfde kleur. Een schattig bloesje! Het kraagje en de pofmouwtjes vallen helemaal in de smaak - al vrees ik dat het aan de kleine kant is. De dochter zal er dus snel uit gegroeid zijn... Maar dan maken we weer een nieuwe, toch?

 
 
 
 


Patroon: Blush uit Homemade Mini Couture
Stofjes en zigzagband: De Bonte Boom