vrijdag 30 augustus 2013

Terug naar school met Roodkapje!

Het is zover! 1 september - of beter 2 september - staat voor de deur! De zoon en de dochter kunnen weer een schooljaar lang het beste van zichzelf geven in de kleuterklas. Het is toch altijd weer een spannend moment - nog meer voor de mama dan voor de kindjes denk ik :-)

En daar hoort een leuke boekentas bij - juist groot genoeg voor een brooddoos, een drinkbeker en een koekendoosje; stevig genoeg om de (niet altijd even behendige) handelingen van die kleuterhandjes te doorstaan en ook nog eens mooi om naar te kijken. En dat is nu precies wat ik graag zelf wilde leren maken.

Het ideale stofje had ik al lang in gedachten - een mooi canvasstofje van Kokka; de perfecte stof voor projectjes die net iets steviger mogen zijn. En onder deskundige (en geduldige) begeleiding van Sandra maakte ik een boekentas waar zowel mama als dochter instant verliefd op werden. Ik ben blij met het resultaat en heb de smaak te pakken! Dit wil ik nog eens maken!

Maar intussen blijf ik nog even verliefd op mijn eerste zelfgemaakte Roodkapje-(kleuter)boekentas:

 
 


   
 
Ik koos voor bijpassende rode tassenband met witte stipjes (om in het sprookjesthema te blijven).
 

 Binnenin afgewerkt met rood tafelzeil en een handig zakje:
 

En op de dochter staat dat ook best aardig - ze is helemaal klaar voor de start van het nieuwe schooljaar!


Canvasstof en tassenband: www.debonteboom.be





dinsdag 20 augustus 2013

Bandwerk in crêpepapier

Het was hier even stil de voorbije weken, maar daar was een goede reden voor. We deden nl aan bandwerk - jawel in crêpepapier! Dat is zo eens iets anders dan naaien met katoen of tricot.

Een aantal maanden geleden werd ik gevraagd of ik het niet zou zien zitten om mee te doen aan Begijntjes Laat Besluit - een plaatselijk kinderfeest waarbij verschillende buurten uit Hoogstraten het tegen elkaar opnemen met een zelfgemaakt toneelstuk voor en door de kinderen uit die buurt. En of ik dan mee wilde naaien. Want bij zo'n toneel horen ook zelfgemaakte kostuums in vrolijke kleuren én in crêpepapier. "Naaien met crêpepapier?!" hoor ik u denken. Jawel, het kan! Dat wordt in Hoogstraten al jarenlang bewezen.

Een aantal koksvestjes naaien, was mijn opdracht. Dat zou ik wel even doen, dacht ik. Maar crêpepapier geeft niet echt mee én scheurt ook nog eens makkelijk. Dus dat vraagt toch een ietwat andere aanpak dan naaien met katoen. Dus uiteindelijk werd dat een last-minute rush om alles tijdig af te krijgen. Maar het is (met de nodige stress) toch nog gelukt. Mijn respect voor al die mama's die elk jaar weer wekenlang achter hun naaimachine kruipen om de mooiste kostuums tevoorschijn te toveren, is dan ook mateloos groot. Bij deze: chapeau!!!

En zo ziet dat er dan uit - dat bandwerk in crêpepapier:

 
Work in progress - bijna klaar.
 

 
Mét koksmuts zijn ze gewoon té schattig!
 


En dit was de ganse (gezellige) bende (zoals jullie zien, ben ik niet de enige die zich aan het crêpepapier gewaagd heeft - petje af voor de andere dames!!!)
 

En het was leuk, het was gezellig en we hebben 1 van de 3 prijzen gewonnen met onze buurt! Als je die kindjes dan het beste van zichzelf ziet geven, is al de stress weer snel vergeten. Dus we kijken alvast uit naar de volgende editie. Al zal ik er dan wel net iets eerder aan beginnen :-)

En nu: terug aan de slag met katoen en tricot! Zalig!