vrijdag 31 mei 2013

Gezocht: een origineel verjaardagscadeau - gevonden: de potloodrol!

Dit is wellicht een van mijn meest geliefde mini-naaiprojectjes wegens: snel klaar, mooi, praktisch en origineel! Hier heb ik er dus al een aantal van gemaakt. Tot nu toe met name voor de jarige vriendinnetjes van de zoon (nu 4 jaar). In combinatie met een collectie teken- en knutselmateriaal vormen die een ideaal verjaardagsgeschenk.

We personaliseren dat dan graag met behulp van flockfolie en krijgen dan dit resultaat:




Leuk om te maken, te geven en te krijgen!

maandag 27 mei 2013

Zet haar eerste stapjes in de brede wereld van de multimedia

Op 1 week tijd een Facebook-pagina, twitter- en pinterest account en een blog. Het is even zoeken :-) Maar we hebben dan ook veel te vertellen. Het is zo leuk om je eigen enthousiasme met anderen te kunnen delen. Al blijft het spannend! Maar er komt hier veel moois binnen! Een kleine selectie:
















En er komt nog meer!

zaterdag 25 mei 2013

Eerste creaties

Mijn eerste creaties waren nog ietwat amateuristisch (en dat zijn ze nog steeds :-) ), maar het was leuk en ik amuseerde me. Kijk gerust even mee:

Een pamperzakje zonder biais op basis van een geboortekaartje - de inspiratie vond ik hier en hier. Ik had toevallig hetzelfde stofje in huis, maar combineerde het met polkadots en flockte er het appeltje én de letters van het geboortekaartje op. Met dit als resultaat:

 
 
 
Een A-lijn jurkje met biais en geflockte kersen:
 

Een Elisanna-clutch, de inspiratie haalde ik hier:

 
Een pennenzak voor la mama:
 
 
Turnzakjes:
 
 
 
En natuurlijk nog veel meer, maar dat houdt u nog van mij tegoed! 
 
 
 
 


Hoe het allemaal begon...

Tja, hoe komt een mens op het idee om een stoffenwebshop te openen? In mijn geval is dat het resultaat van een intense zoektocht naar mezelf en mijn passies. Ik was bijna 30, mama van de zoon en de dochter, gelukkig getrouwd met de echtgenoot, had een goede job - kortom, ik had alles wat ik nodig had om gelukkig te zijn. En toch liep het mis. Van de ene dag op de andere was ik over mijn grenzen heen gegaan en dwong een burn-out me om eens ernstig na te denken over de essentie van het leven: wie was ik, wat wilde ik, wat deed ik graag en hoe wilde ik verder.

En zo kwam ik tot de conclusie dat ik mezelf ergens onderweg was kwijt geraakt. Ik herontdekte mijn creatieve zelf en was al snel gebeten door de naaimicrobe. Ik volgde naailessen, ging op zoek naar inspiratie op het internet, experimenteerde aan de hand van tutorials en de talrijke leuke boeken die er verschenen en ik herleefde. Dit deed ik graag, dit voelde goed!

Al snel was ik verslaafd aan mooie stofjes en wist ik dat ik hier meer mee wilde doen. Het idee voor De Bonte Boom was geboren! Via De Bonte Boom hoop ik mijn liefde voor kleurrijke stofjes met anderen te kunnen delen en anderen te kunnen inspireren, maar bovenal geïnspireerd te worden. Op deze blog deel ik graag mijn laatste vondsten, maar ook mijn creaties en inspiratiebronnen met jullie!

Benieuwd welk leuks dit nog op mijn pad zal brengen :-)